28 DAYS LATER



Minili so že 4 tedni odkar sem v Amsterdamu in izkušnja deshija je nekaj neverjetnega ter zahteva od posameznika vso moč, ki jo premore (psihično in fizično). Na teden se trenira od 25 – 35 ur, seveda je potrebnih še najmanj kakšnih 10 ur kolesarjenja, da se pride na posamezne lokacije v mestu, tako da se telo spoznava z mišicami, za katere prej sploh ni vedlo, da obstajajo. Vendar je vse lažje, ko imaš ob sebi tako prijazne ljudi, ki ti z veseljem priskočijo na pomoč.

Aikido je na vrhunskem nivoju, še posebej ponedeljkovi ter yudansha treningi, kjer se zberejo črni pasovi in se za dve in pol ure trenira s 1., 2., 3., 4. ter 5. dani. Super izkušnja so tudi priprave na Shodan, Nidan, Sandan in Yodan, gre se v detajle, ki določajo prehode med črnimi pasovi. 

Prejšnji teden sem potoval naokrog in se udeležil seminarjev s shihan Yukimitsu Kobayashijem, ki je obiskal tudi vas. Res dober občutek, ko si v avtomobilu in imaš ob sebi 5., 6. in 7. dan. Zanimiva so tudi spoznanja, ko delaš tehnike in ti gre vse super od rok, dokler ti nekdo ne pove, da so posamezniki, ki si jih naključno izbral in z njimi že delaš ene 15- 20 minut, 5. ali 6. dan. V trenutku se vse spremeni.

''How far down the rabbit hole do you want to go?'', najboljše pove dosedanjo izkušnjo. Znanja je ogromno, vprašanje je samo koliko sem ga sposoben, pripravljen sprejeti.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Iskanje samega sebe

Gimnazija Jesenice

Arhiv

Pokaži več